Akiras matte och husse heter Sara och Martin. Det är vi som gör den här sidan, med viss assistans från mattes bror. Det är jag, Sara, som står för all text.

 

Intentionen med sidan är att visa upp vår lilla Akira för en nyfiken omvärld. Jag har själv tillbringat timmar på nätet och roat tagit del av andras fram- och motgångar med sina hundar. Nu är det dags för mig att berätta min egen historia. För den som vill höra. Jag har ingen avsikt att göra en komplett sida med valptips eller förmedla åsikter och pekpinnar. Jag vill skriva om min valp/unghund/vuxna hund och tycker det är kul om andra kan läsa om henne och hennes upptåg. Som nybliven valpägare kan det kännas ensamt ute i världen. Att ta del av någon annans erfarenheter kan både roa och lugna. Jag hoppas att du kommer uppskatta sidan, då får jag vara nöjd och känna mig stolt över de oändligt många timmars arbete som ligger bakom!

 

Akira, husse och matte bor tillsammans i en av Stockholms gröna förorter. Vi har nära till vatten och natur, men är ändå stadsbor. Akira åker gärna tunnelbana, pendeltåg, spårvagn, djurgårdsfärja, buss och bil! Hundintresset hos mig startade tidigt, i och med kontakt med min morfars jakthundar. Jag har alltid varit intresserad av djur så hundarna delar intressefokus med en mängd andra djurarter. Här hemma har vi även ett akvarium på 600 liter då jag är mycket förtjust i vattenlevande varelser. Päls i all ära men fjäll is the shit! ;-) Förutom hunden och fiskarna ligger intressesfären i fåran som inkluderar fantasy, science fiktion, musik, politik, miljö, friluftsliv och warhammer. Vi är båda dedikerade hårdrockare där jag är inne på den lite tyngre musiken. Klassiker som Queen, the Who, Pink Floyd och Dire Straits uppskattas också. På fritiden recencerar jag då och då hårdrock för nättidningen Metal Central och jag har även skrivit för Power of Metal (kolla gärna in www.metalcentral.net och www.powerofmetal.se). Jag jobbar som forskningsassistent i miljövetenskap vid Södertörns högskola och Martin letar ex-jobb för att avsluta sina KTH-studier till civilingenjör.

 


Akira och husse 2003-06-15, samt matte 2004-03-29.

Akira med Martin maj 2004!